De mooiste plekken van Amsterdam vanaf het water

Geplaatst op

Amsterdam staat bekend om zijn grachten. Het water biedt dan ook een unieke manier om Amsterdam te verkennen. De hoofdstad heeft door de rijke geschiedenis allerlei prachtige locaties die je vanuit een boot en sloep kunt zien. De volgende plekken mag je absoluut niet missen!

 

Rijksmuseum

Het grootste museum van Nederland is niet te missen wanneer je tijdens een vaartocht langs de stadhouderkade komt. Het imposante gebouw valt direct op door de neogotische bouwstijl. De gevel van het Rijksmuseum staat vol afbeeldingen en verwijzingen naar de geschiedenis van Nederland. Vanaf het water kun je vanuit alle hoeken het gebouw bekijken, aangezien je vanaf de Boerenwetering heel goed de achter- en zijkant van het gebouw kunt zien.

 

Heineken brouwerij

Ook de grote, indrukwekkende brouwerij van Heineken is niet te missen vanuit je boot. Vanaf de Singelgracht heb je een perfect uitzicht op de verschillende gebouwen, waar nu een museum in gevestigd is. Een kleine pitstop om een rondleiding te doen is dan ook zeker aan te raden.

 

Hermitage

Het Hermitage in Amsterdam ligt aan de Amstel, waardoor er prachtige foto’s te maken zijn vanaf het water. Vanuit de Nieuwe Herengracht of de Nieuwe Keizersgracht kun je de voorgevel volledig op de lens krijgen. Het gebouw is oorspronkelijk als verpleeghuis gesticht in de zeventiende eeuw.

 

Scheepvaartmuseum

Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam is volledig omringd door water. Het gebouw werd in de zeventiende eeuw gebruikt als magazijn voor de marine. Door de functie werd het gebouwd in een sobere bouwstijl, wel komt de typische stijl van het classisisme terug in het gebouw. Door de ligging kun je met een bootje heel dicht bij het prachtige VOC-schip Amsterdam komen.

 

Amsterdam heeft nog veel meer hoogtepunten die op unieke wijze te zien zijn. Door zelf een bootje te huren kun je zelf bepalen waar je heen vaart. Een boot huren in Amsterdam kan op meerdere locaties.

Gerelateerde berichten

De klipper

Er zijn talloze soorten schepen die in het heden en/of het verleden de zeeën en meren hebben bevaren. Een van onze persoonlijke favorieten is de...

Lees meer

Over ons

Lees meer over de scheepvaart. Het is belangrijk om te onthouden dat een carrière in de scheepvaart niet voor iedereen is, maar voor degenen die geïnteresseerd zijn in de uitdagingen en beloningen, kan het een lonende en bevredigende carrière zijn.

Contactgegevens

Via info @ scheepvaarthoek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden