Welke reis legt je pakketje af?

Geplaatst op

Hoewel je ongetwijfeld regelmatig een pakketje bestelt bij bol.com, coolblue.nl of een van de andere webshops die het internet rijk is, is er een vraag die je je misschien nog zo vaak stelt: ¨welke reis legt mijn pakketje af?¨ Als een pakketje ergens in een Nederlands magazijn ligt, dan zal dit niet zo ingewikkeld zijn, maar wat nu als je een pakketje hebt wat wordt verstuurd vanaf Amazon.com en hun magazijn in de Verenigde Staten, of als je een pakketje bestelt bij een Chinees bedrijf. Welke weg legt je pakketje dan af? In deze blog gaan we hier wat verder op in.

De juiste verpakking

Het eerste wat je moet weten over grote leveranciers van producten uit het buitenland, is dat de producten niet altijd verpakt en wel in de schappen van het magazijn liggen. De producten dienen vaak nog ingepakt te worden in een corresponderende verpakking die zowel de inhoud van het pakket beschermt, als de uitstraling van de producent meegeeft. Dit is omdat een verpakking ook een essentieel onderdeel van de marketingcampagne van een onderneming is. Mocht je zelf een pakket versturen, dan zul je eerder kiezen voor een standaard verpakking.

Containers vol goederen

Als het product is ingepakt, wordt het vervolgens in een container geladen die op een vrachtwagen wordt gezet. De vrachtwagen rijdt vervolgens met deze container vol met spullen naar de haven waar deze container vol goederen en pakketjes wordt geplaatst op een andere container die weer naast een andere container komt te staan. Op sommige schepen worden honderden containers met miljoenen producten getransporteerd vanaf het ene deel van de wereld, naar het andere deel.

Pakketje met de post

Als het pakketje is aangekomen in de haven zal de container weer op een vrachtwagen gezet worden. Deze brengt het naar een postorderbedrijf zoals PostNL of DHL. Deze sorteren de goederen in de containers weer op postcode en regio en zo komt uiteindelijk het pakketje, via de postbode, in je handen terecht!

Over ons

Lees meer over de scheepvaart. Het is belangrijk om te onthouden dat een carrière in de scheepvaart niet voor iedereen is, maar voor degenen die geïnteresseerd zijn in de uitdagingen en beloningen, kan het een lonende en bevredigende carrière zijn.

Contactgegevens

Via info @ scheepvaarthoek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden