Tips om Amsterdam te laten zien aan Amerikaanse vrienden

Geplaatst op

Heb jij Amerikaanse vrienden die naar Nederland komen om Amsterdam te zien en ben jij de aangewezen persoon om deze mooie hoofdstad in het zonnetje te zetten? Misschien heb je dan wat aan deze tips.

De grachten

De grachten van Amsterdam zijn uniek en een echte trekpleister. Deze grachten hebben veel historische waarde en hebben Amsterdam gevormd tot wat het nu is. De beste manier om de grachten te ontdekken en wat te leren over de historie is om met een boot een grachtentour te doen. Zo hoef jij niet het woord te doen en zit je lekker warm in een boot met overkapping. Wil je liever zelf het roer in handen hebben? Huur dan zelf een bootje als het zonnetje schijnt. Zo geef je Amerikanen een unieke dagbesteding: het Nederlands varen door sloten en grachten.  Boat rental Amsterdam is in staat om boten te huren en in het Engels te communiceren, wel zo handig. Ze hebben boten tot wel 9 personen, ruimte zat dus. Met een bootje heb jij alle vrijheid om van Amsterdam te genieten in alle rust. Lekker met een hollandse Heineken en Hollands snackplankje. Amerikanen staan namelijk altijd versteld van de Hollandse borrelhapjes en de andere smaak van Heineken. In Amerika is Heineken namelijk met een ander recept gebrouwen, wat slapper. 

Musea

Als jouw vrienden gek zijn op historie of kunst, zijn ze in Amsterdam op de goede plek. Iedereen kent Vincent van Gogh en Rembrandt van Rijn. Bezoek ze eens in het Rijksmuseum of in het Van Gogh museum. Beide zijn dicht bij elkaar gelegen op het museumplein dus je kunt hier een mooi dagje van maken. Ook is het Anne Frank museum een echte aanrader. Dit is helaas wel altijd supervol en is het raadzaam om van tevoren te reserveren. 

Drugs en hoeren

Naast kunst en een rijke historie, staat Amsterdam ook bekend om de liberale houding. Hier zijn drugs (wiet en paddo’s) zeer toegankelijk en hebben we een waar trekpleister met de rode buurt: de wallen. Amerikanen zijn over het algemeen zeer preuts dus het is alleen al grappig om met ze over de wallen te lopen en hun gezichten te zien. De shock tezamen met de fascinatie is een hilarische combinatie voor ons nuchtere Hollanders.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over de scheepvaart. Het is belangrijk om te onthouden dat een carrière in de scheepvaart niet voor iedereen is, maar voor degenen die geïnteresseerd zijn in de uitdagingen en beloningen, kan het een lonende en bevredigende carrière zijn.

Contactgegevens

Via info @ scheepvaarthoek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden